Diabetes Challenge Texel 2024

De Challenge, en deze heb je al overwonnen want je hebt de eerste stap al gezet, richt zich op het bewegen, in dit geval wandelen. We starten de eerste keer met het doen van een 6 minuten wandeltest. Uit deze test, het zegt het al 6 min wandelen, komt een bepaalde afstand die je in 6 min kunt wandelen. Als je dan doorrekent, kun je zien wat je wandelt in een uur.

Doel is om in 20 weken op te bouwen naar een bepaalde afstand en dat deze kan worden volbracht tijdens het weekend waarin ook de halve marathon van Texel wordt georganiseerd. De afstanden die dan kunnen worden gewandeld zijn: “3 of 6 km.” En in 20 weken bouwen we dus op naar deze afstand.

In de 20 weken is het de bedoeling dat je 1 keer onder begeleiding wandelt en probeert om zelf 2 keer in de week iets aan bewegen te doen. Dit kan ook wandelen zijn maar het kan ook een andere activiteit zijn waar je zelf voldoening uit haalt. Denk aan Yoga, fitness, fietsen, zwemmen of een andere vorm van bewegen.

Tijdens de gezamenlijke wandelingen zal er 1 keer in de 4 weken iemand uit het werkveld mee wandelen om eventueel meer informatie te geven over sport en diabetes, voeding en diabetes of iets anders waar je in het voorkomen of onder controle krijgen van de diabetes je voordeel mee kan doen.

Geef je op voor deze Challenge en zie het opgeven als het behalen van de Challenge dan is alles wat je meer kan bereiken qua kennis en activiteiten al winst. Hopelijk tot donderdag 27 April om 13.00 uur wanneer we starten met de beweeg Challenge Texel.

Opgeven kan via: Home – Nationale Diabetes Challenge – Bas van de Goor Foundation

Meer info vindt u hier